X
!

SAJNÁLATTAL TÁJÉKOZTATJUK AZ ÉRDEKLŐDŐKET, HOGY A VELEMI OTTHON  2012. MÁRCIUS 31-ÉN BEZÁRTA KAPUIT ÉS JELENLEG NEM TUD GYERMEKEKET FOGADNI!

AJÁNLOTT IRODALOM

GYÓGYÍTÓ NEVELÉS

A gyógyító nevelés alapjait Rudolf Steinernek ebben a témában elhangzott előadásai tartalmazzák.  Ezen előadásokat, melyek a GA 317 sorszám alatt szerepelnek az összkiadásban, jelen pillanatban elektronikus formában csak angolul és németül lehet  elérni.

Amennyiben ez érdekel, akkor a kattints ide a némethez és az angolhoz.

 

GYÓGYÍTÓ GONDOLATOK

Amennyiben a szociális szféra gyógyításával, a közösségek működésével és az új szociális formákkal kapcsolatban érdeklődsz, javasoljuk látogasd meg a Menedzserkalauz honlapot.

Innen letöltheted Takáts Péter írásait a vállalkozások és a Waldorf közösségek működésével kapcsolatban, ill. pénzügyi, gazdasági és társadalmi kérdésekről. Ugyancsak itt megtalálod a vele készült előadások és  filmek linkjei is.


WALDORF MOZGALOM

Azoknak akik a Waldorf közösségekkel kapcsolatban további anyagokat keresnek azoknak ajánljuk, hogy tanulmányozzák a következő könyveket és írásokat is:

Rudolf Steiner könyvei, előadásai: A nevelés művészete – Metodika-Didaktika / A nevelés művészete – Szemináriumi beszélgetések és tantervi előadások / A nevelés művészetének szellemi-lelki alapjai / Emberismereten alapuló nevelés és oktatás / Gyermeknevelés / Nevelésművészet az ember lényének megismeréséből

Johannes Brakel – Gerbert Grohmann könyvei: Pézsmatulok, fakopáncs és delfinek / Így élnek az állatok

Dieter Brüll: Waldorf – iskola és a hármas tagozódás

L. Francis Edmunds: A Waldorf-pedagógia

Torin Finser könyvei: Vándorúton – Iskolában / Egy Waldorf-tanár és osztályának nyolc éves Odüsszeiája

G. Ekler Ágnes: A Waldorf-pedagógia és a korproblémák

Gerbert Grohman : Állattan és növénytan

Frits H. Julius: A fenomenológiai kémia alapja

Eugene Schwartz: A Waldorf-tanár túlélőkönyve

Walter Johannes Stein: A nevelés feladata és az emberiség története

Jakob Streit könyvei: Állattörténetek / És lőn világosság / Három lovagtörténet / Karácsonyi legendák / Mesékről, legendákról / Puck, a törpe / Szent Miklós